2013 m. sausio 11 d., penktadienis

15.8. Procesoriaus 80386 darbas daugiaprograminiame režime

Interfeisas sujungia PP su RAM. Instrukcijos registras saugo iš RAM paimtą programos instrukciją.

Dekoderis instrukciją paverčia valdymo blokui suprantamais signalais. Valdymo įtaisas valdo instrukcijos vykdymą. ALU, vykdymas valdymo įtaiso komandas, atlieka veiksmus. Registrai saugo ALU darbo tarpinius rezultatus. Segmentavimo ir puslapiavimo įtaisai atėjusį kodą paverčia RAM adresu. Į RAM siunčiamas rezultatas arba iš jos paimami duomenys.

Procesoriaus 80386 loginių adresų erdvė gali būti padalinta į vieną ar daugiau 1-4 gigabaitų segmentus. Segmentai gali būti individualiai apsaugoti privilegijų lygiais ir selektyviai panaudojami įvairiuose uždaviniuose. Procesoriaus 80386 programa potencialiai gali kreiptis į daugelį segmentų. Todėl loginis adresas turi identifikuoti segmentą.

Loginis adresas susideda iš 16 bitų segmento selektoriaus (segment selector) ir 32 bitų poslinkio (off set) į pasirinktą segmentą. Procesorius 80386 nustato segmento adresą, naudodamas selektorių kaip indekso rodiklį į aprašymų lentelę (descriptor table), kurioje šis indeksas saugomas. Procesorius sumuoja loginio adreso postūmio dalį su bazės adresu, kurį gavo iš segmento aprašo (segment,s descriptor) operando adresui sukurti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tinklaraščio archyvas

Etiketės