2016 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Schemos tipai ir jų funkcijos

Struktūrinė schema

Joje instaliacijos elementai braižomi stačiakampiais, įrašant pavadinimą ir paskirtį. Struktūrinėse schemose pateikiamos tik bendros žinios apie įrenginių ar jų grupę.

Struktūrinės schemos pavyzdys.

Funkcinė schema

Funkcinėse schemose elementai parodomi stačiakampiai, bet jie sujungiami laidais ar kabeliais. Tokiose schemose gali būti detalizuojami jų elementai, parodoma jų: galia, laikas, paskirtis.

Nedidelis struktūrinės schemos pavyzdys.


Principinė schema

Tai pagrindinė montavimo schema, ji detalesnė už struktūrines ir funkcines schemas. Joje sutartiniais žymėjimais žymimi visi schemos elementai ir ryšiai tarp jų. Tokiose schemose vieno gaminio atskiri elementai gali būti vienoje schemos dalyje, o kiti kitoje, jų ryšį rodo bendras žymėjimas ir linijos. Remiantis principinėmis schemomis, sudaromas elementų specifikacijos, pagal kurią yra užsakomi visi schemai reikalingi elementai.
Principinės schemos gali būti: daugia-linijinė ir viena-linijinė.

Montažinė schema

Montažinėje schemoje naudojama įrenginių instaliacijos pavaizdavimas, jį vaizduoja sujungimams reikalingus laidus, pynias, grandinių paskirtis ir tarpusavio sujungimus. Montažinėse schemose nurodoma kabelių ir laidų tiesimo būdai, jų išdėstymas kanaluose ir loviuose, prijungimų ir perėjimo vietose. Jomis vadovaujamasi eksploatuojant įrenginius. Kad galima būtų eksploatuoti visus jų ryšius, visų jų išvadai nustatyta tvarka markiruojami

Išdėstymo schema

Išdėstymo schemoje vaizduojami elektroninių gaminių konkrečios pastatymo vietos, jų sujungimai ir ryšys tarp jų. Išdėstymo sandaros elementai vaizduojami proporcingai jų dydžiams.


Plačiau:
http://studento.vikis.lt/wiki/index.php/Strukt%C5%ABrin%C4%97 apie struktūrinę schema.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Etiketės