2013 m. sausio 11 d., penktadienis

15.5. Atminties segmentų peradresavimas (persiuntimas)



I80386 procesoriuje atsirado ir puslapinės atminties peradresavimo galimybės. Dabar bet kuris puslapis (fiksuoto ilgio sritis) virtualios loginės atminties gali būti perkeliama į bet kurią fizinės atminties sritį.  Toks perkėlimas galimas panaudojant specialias puslapinio peradresavimo lenteles. Jose be ryšio tarp adresų yra nuorodos apie tai, ar šis puslapis šiuo metu yra pagrindinėje atmintyje.  Šiuo metu procesoriui nereikalingas puslapis gali būti iškeliamas į kaupiklį.
 Paraišką įkelti į operatyviąją atmintį konkretų puslapį išduoda pats procesorius (programuotojo kokių nors pastangų tam nereikia). Procesorius suformuos pertauktį, o operacinės sistemos speciali programa suras laisvą atminties sritį ir įkels į ją reikalingą segmentą. Tokios srities neradus, pasirūpins, kad būtų persiųstas į kaupiklį šiuo metu nenaudojamas puslapis.
Taigi visiems procesams, vykdomiems kompiuteryje pseudolygiagrečiai, skiriama virtuali atmintis, kurios ribas apibrėžia fizinės operatyviosios atminties ir kaupiklio atmintinės, skirtos puslapiams persiuntinėti talpa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tinklaraščio archyvas

Etiketės